Skip to main content

8 Perkara Best Jika Anda Berhenti Pakai Mekap!

Sekarang ni ramai wanita yang tak berani keluar rumah tanpa mengenakan solekan. Rata-rata mereka tidak yakin dengan diri sendiri jika keluar tanpa memakai mekap.
Paling parah, ada yang sanggup beratus-ratus untuk membeli barangan mekap.

Kali ini, kami ingin kongsikan perkara best yang anda akan dapat jika anda berhenti pakai mekap!

1. Jimat Banyak Wang


Gincu bibir je ada bermacam warna. Kalau boleh nak semua warna. Tapi, pakai satu tu je. Bila dah lama tak pakai, barangan mekap akan rosak dan akan dibuang ke tong sampah je nanti.


2. Ada Lebih Banyak Masa

Tidak perlu bersiap kelam-kabut setiap pagi. Anda boleh ambil masa untuk mandi, relaks dan gantikan 30 minit yang selalu gunakan untuk mekap dengan menikmati hidangan sarapan secara teratur.

3. Kurang Stress


Apabila anda bersiap secara kelam-kabut, sudah pasti anda akan rasa tertekan. Kurangkan bermekap, nescaya anda pasti berasa lebih tenang.

4. Rambut Lebih Sihat

Apabila anda tidak tumpukan perhatian pada kecantikkan wajah yang bersolek semata-mata, sudah tentu anda akan mengalihkan perhatian kepada penjagaan rambut pula.

5. Kulit Semakin Sihat


Tiada lagi kimia pada wajah yang menyumbat liang pori wajah selama berjam-jam lamanya. Tanpa mekap, kulit bersih dan ucapkan selamat tinggal kepada JERAWAT!

6. Terhindar Dari Bahan Kimia

Tahukah anda, sebahagian kandungan bahan kimia yang ada di dalam alat solek boleh menyebabkan kanser dan kecacatan pada bayi yang baru lahir.

7. Bulu Mata Lebih Cepat Panjang & Lebat


Tahukah anda, pemakaian maskara akan membuatkan bulu mata anda mudah patah, semakin berkurangan dan lambat tumbuh? Ini bukan rekaan. Cuba berhenti pakai mascara dan lihat hasilnya.

8. Boleh Menerima Kekurangan Diri

Walau cantik mana pun anda memakai mekap, hakikatnya diri anda yang sebenar adalah disebalik solekan tersebut. Terimalah kekurangan diri seadanya. 



Sumber

http://hanasuva.com/?p=15237

Comments

Popular posts from this blog

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang dan Resepi Makanan Berpatang

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang . Ikan kembung - gatal Ikan cencaru - tajam Ikan siakap - boleh menyebabkan bentan Ikan sardin - gatal Semua makanan dalam tin - tinggi garam, angin dan bisa Sayur kangkung - sejuk dan angin Timun - sejuk Terung - sejuk dan boleh menyebabkan bentan Nenas - tajam dan boleh menyebabkan bentan Kacang tanah - angin Santan - sejuk dan angin . Jenis makanan paling disyorkan buat ibu berpantang. .-------. Ikan haruan makan 2 ekor saja seminggu Ikan selar Ikan gelama Ikan merah Daging Sayur sawi Sayur carrot Sayur brokoli Buah oren manis Kismis Kurma Madu Habbatussauda' Susu kambing Halia Bawang putih Lada hitam Ulam pegaga Makanan bergoreng elakkan ya sampai pada minggu kedua berpantang baru boleh makanan makanan bergoreng, contoh ayam goreng, ikan goreng. . Jenis masakan paling disyorkan ------- Sup Bakar Rebus . Jenis minuman disyorkan --------- Jus oren manis - bagus untuk luka Air mi

Senaman Yang Sesuai Mengikut Bentuk Tubuh Wanita

Senaman Yang Sesuai Mengikut Bentuk Tubuh Wanita  Kebanyakkan wanita menyukai senaman 'pilate, dance, kickboxing, yoga dan sebagainya. Tahukah anda ada cara cara senaman yang betul mengikut bentuk badan wanita Mula -mula wanita haruslah mengetahui bentuk tubuh badannya. Terdapat beberapa jenis bentuk badan wanita antara pear, apple, hourglass atau bentuk atlet. Bentuk badan 'Pear'  Wanita yang memiliki tubuh berbentuk buah 'Pear' cenderung memiliki pinggul yang lebar dibandingkan dengan bahagian tubuh mereka. Bahagian pinggang wanita tampak indah jika seorang wanita berbentuk buah 'Pear' ini memakai gaun dengan cara yang betul. Apple  Bentuk tubuh apel yang indah. Hal ini juga disebut bentuk V atau badan segitiga terbalik. Wanita ini telah didefinisikan dengan baik. Namun, payudara cenderung lebih besar dari bagian pinggul. Hourglass atau jam pasir Anda memiliki bentuk tubuh jam pasir, anda beruntung! Tubuh anda terlihat mirip

Kenali Jenis-jenis Keju

Kenali Jenis -jenis Keju CHEDDAR CHEESE Keju cheddar paling mendapat tempat dalam kalangan pengguna dari seluruh dunia. Keju yang berasal dari British ini mempunyai rasa yang sedap manakala aromanya tidak terlalu tajam menjadikan sesuai untuk dihidangkan dengan apa saja jenis masakan termasuk hidangan kaserol, sup , inti sandwich dan salad.Keju ini mengandungi 48% lemak dengan tempoh pemeraman selama 9 -24 bulan. EMMENTHAL CHEESE Keju Emmenthal berasal dar Swiss keju keras yang sangat keras dan popular.Emmenthal mempunyai sifat yang berbeza berbanding keju yang lain kerana bentuknya unik jika dipotong dan kelihatan lubang-lubang yang terbentuk semasa proses pemeraman. Keju kegemaran ramai ini mempunyai rasa yang sangat lembut dan kaya dengan aroma yang menyelerakan. PARMESAN CHEESE Keju Parmesan merupakan salah satu keju jenis keras dari Bandar Parma, Itali.Keju ini berbentuk silinder dengan warna kuning muda. Teksturnya yang keras sesuai untuk dijadikan parutan keju. Aroman