Skip to main content

Kenapa ramai gemarkan Alfalfa Complex Shaklee?

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


 Assalamu’alaikum warahmatullaahi wabarakaatuh (Peace be upon you and so may the mercy of Allah and His blessings).




Alfalfa Shaklee dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Tanaman tersebut dikenali sebagai Alfalfa (Medicago Sativa) ditanam secara organik di California yang menggunakan baja bebas kimia.
Untuk pengetahuna anda Alfalfa juga dikenalli sebagai 'Raja Segala  Tumbuhan'.
Daun Alfalfa (Medicago Sativa )hanya akan dituai apabila mencapai usia matang ,kerana pada tahap ini daun alfalfa berada pada tahap krofil yang tinggi .
Daun-daun alfalfa akan dikeringkan secara semulajadi untuk mengekalkan nutrisinya. Kemudian daun yang kering dibiarkan menjadi serbuk dan dibentuk dalam bentuk tablet bersamaan dengan 300mg .Proses ini dijalankan sangat ketat dan teliti  

Kenapa ramai yang gemarkan Alfalfa Complex. Jom kita lihat manfaat Alfalfa Complex Shaklee.
1.Alfalfa Complex adalah penawar keputihan dikalangan wanita.
2.Membantu dalam masalah penghadaman iaitu sembelit.
3.Mengurang gatal -gatal hidung akibat resdung.
4.Membantu dalam masalah allergi
5.Melegakan dakit sendi dan belakang
6.Menghilangkan kelesuan dan tekanan
7.Merawat asma
8.Mencuci usus bagi membuang toksin
9.Mencuci buah pinggangdan kencing kotor
10.Meneutralkan asid dalam badan
11.Sebagai milkbooster bagi ibu -ibu yang menyusu
12.Memulihkan urat lepas bersalin.
13.Membantu bahagian intim wanita (merapatkan)
14.Menganjalkan payudara bagi wanita.
15.Membuang angin dalam badan.
16.Mengelakkan bau badan
17.Sebagai "kacip fatima"

TESTIMONI PENGGUNA ALFALFA COMPLEX SHAKLEE








Berminat dengan produk Shaklee sila hubungi di no
whatsapp ke 016 4119646 (Azimah Yahya)

Shaklee id:891361
Email:zienice83@gmail.com
FB:AZIMAH YAHYA
INSTA:LOVE_YOUR_HEALTH_LIFE

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


#pengedarshaklee#pengedarshakleepulaupinang#shakleemalaysia#shakleepulaupinang#enermaxgroup#

Comments

Popular posts from this blog

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang dan Resepi Makanan Berpatang

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang . Ikan kembung - gatal Ikan cencaru - tajam Ikan siakap - boleh menyebabkan bentan Ikan sardin - gatal Semua makanan dalam tin - tinggi garam, angin dan bisa Sayur kangkung - sejuk dan angin Timun - sejuk Terung - sejuk dan boleh menyebabkan bentan Nenas - tajam dan boleh menyebabkan bentan Kacang tanah - angin Santan - sejuk dan angin . Jenis makanan paling disyorkan buat ibu berpantang. .-------. Ikan haruan makan 2 ekor saja seminggu Ikan selar Ikan gelama Ikan merah Daging Sayur sawi Sayur carrot Sayur brokoli Buah oren manis Kismis Kurma Madu Habbatussauda' Susu kambing Halia Bawang putih Lada hitam Ulam pegaga Makanan bergoreng elakkan ya sampai pada minggu kedua berpantang baru boleh makanan makanan bergoreng, contoh ayam goreng, ikan goreng. . Jenis masakan paling disyorkan ------- Sup Bakar Rebus . Jenis minuman disyorkan --------- Jus oren manis - bagus untuk luka Air mi

Senaman Yang Sesuai Mengikut Bentuk Tubuh Wanita

Senaman Yang Sesuai Mengikut Bentuk Tubuh Wanita  Kebanyakkan wanita menyukai senaman 'pilate, dance, kickboxing, yoga dan sebagainya. Tahukah anda ada cara cara senaman yang betul mengikut bentuk badan wanita Mula -mula wanita haruslah mengetahui bentuk tubuh badannya. Terdapat beberapa jenis bentuk badan wanita antara pear, apple, hourglass atau bentuk atlet. Bentuk badan 'Pear'  Wanita yang memiliki tubuh berbentuk buah 'Pear' cenderung memiliki pinggul yang lebar dibandingkan dengan bahagian tubuh mereka. Bahagian pinggang wanita tampak indah jika seorang wanita berbentuk buah 'Pear' ini memakai gaun dengan cara yang betul. Apple  Bentuk tubuh apel yang indah. Hal ini juga disebut bentuk V atau badan segitiga terbalik. Wanita ini telah didefinisikan dengan baik. Namun, payudara cenderung lebih besar dari bagian pinggul. Hourglass atau jam pasir Anda memiliki bentuk tubuh jam pasir, anda beruntung! Tubuh anda terlihat mirip

Kenali Jenis-jenis Keju

Kenali Jenis -jenis Keju CHEDDAR CHEESE Keju cheddar paling mendapat tempat dalam kalangan pengguna dari seluruh dunia. Keju yang berasal dari British ini mempunyai rasa yang sedap manakala aromanya tidak terlalu tajam menjadikan sesuai untuk dihidangkan dengan apa saja jenis masakan termasuk hidangan kaserol, sup , inti sandwich dan salad.Keju ini mengandungi 48% lemak dengan tempoh pemeraman selama 9 -24 bulan. EMMENTHAL CHEESE Keju Emmenthal berasal dar Swiss keju keras yang sangat keras dan popular.Emmenthal mempunyai sifat yang berbeza berbanding keju yang lain kerana bentuknya unik jika dipotong dan kelihatan lubang-lubang yang terbentuk semasa proses pemeraman. Keju kegemaran ramai ini mempunyai rasa yang sangat lembut dan kaya dengan aroma yang menyelerakan. PARMESAN CHEESE Keju Parmesan merupakan salah satu keju jenis keras dari Bandar Parma, Itali.Keju ini berbentuk silinder dengan warna kuning muda. Teksturnya yang keras sesuai untuk dijadikan parutan keju. Aroman