Skip to main content

13 Vitamin Dan minarel Di dalam Alfalfa



 مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ




 Assalamu’alaikum warahmatullaahi wabarakaatuh (Peace be upon you and so may the mercy of Allah and His blessings).
Alfalfa dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan'. Alfalfa mempunyai banyak sangat khasiatnya.Antaranya ialah











20 Manfaat Alafalfa
1.Merawat gangguan percernaan.
2.Mengawal kolestrol dalam darah.
3.Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh.
4.Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok.
5.Bagus untuk pesakit diabetis kerana berfungsi mengurangkan gula dalam darah.
6.Mencegah edema iaitu pengumpulan air dalam badan .
7.Mengurangkan simptom menopous.
8.Merawat asma dan lain -lain pernafasan.
9.Merawat masalah sembelit.
10.Menyingkirkan toksid dari tubuh
11.Mengurangkan sakit sendi dan otot.
12.Meningkatkan sistem pernafasan tubuh.
13.Membantu masalah penghadaman.
14.Memperbanyakkan susu ibu.
15.Mengurangkan masalah pundi kencing.
16.Mengurangkan masalah gastrik dan pundi kencing.
17.Meningkatkan kesihatan prostat.
18.Berfungsi sebagai 'kacip fatima'kepada wanita.
19.Mengeratkan hubungan suami isteri.
20.Membantu kesihatan lelaki.


Kenapa Alfalfa dikatakan Tumbuhan Berkhasiat ...
Kerana ia mengandungi 13 Vitamin dan Minarel.



13 Jenis Vitamin Dan Minarel Didalam Alfalfa ialah

Vitamin A - Yang baik untuk penglihatan disamping dapat membina ketahanan terhadapa jagkitan pernafasan  dan menggalakkan pertumbuhan sel sihat 
  
Vitamin E- Yang melindungi sel -sel  daripada rosak akibat daripada sinaran mataharu dan pencemaran udara serta melindungi kesihatan jantung.Juga membantu fokus mata.

Vitamin U - Yang menggalakkan kesihatab badan untuk mengatasi masalah ulser peptik.

Vitamin B6- Membantu asimilasu makanan dan metabolisme protein dan lemak.

Vitamin K - Penting untuk pembekuan darah dan penting untuk melancarkan fungsi hati dan menyumbang kepada kecergasan


Vitamin D -Mengawal penggunaa kalsium dan fosforus di dalam badan  yang diperkukan dalam pembetukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

Kalsium- Membina dan mengekalkan kesihatan tulang dan gigi.


Zat Besi - Yang diperlukan dalam pembinaan hemoglobin, membantu pengangkutan oksigen.

Kalium-Perlu bagi saraf otot ,tindakan jantung dan tindak balas enzim .


Fosforus-diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi.Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (klorida) -elektrolit penting yang membersihkan badan , mengawal metabolisme lemak , gula dan kanji.

Sodium -Mengawal keseimbangan cecair diseluruh badan ,meneutralkan asid,menghalang pembekjuan darah,mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium -Membantu mengelakkan sembelit ,melindungi kulit dan badan dan merangsang fungsi otak.



Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.


Akar alfalfa yang tumbuh panjang didalam tanah fungsi mencari minarel penting dalam tanah yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

Jadi faham kan kenapa Alfalfa dikatakan 'Raja Segala Tumbuhan'


Jom Grab Alfalfa Shaklee
Terdapat pada 2 saiz 
330 biji RM56.98 (tahan sehingga 2 ke 3 bulan)
700 biji RM103.35 (tahan sehingga ke 4 ke 6 bulan)
Nak kulit cantik pun boleh amalkan Alfalfa ni ya...

Berminat dengan produk Shaklee sila hubungi di no
whatsapp ke 016 4119646 (Azimah Yahya)



Shaklee id:891361
Email:zienice83@gmail.com
FB:AZIMAH YAHYA
INSTA:LOVE_YOUR_HEALTH_LIFE

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


#pengedarshaklee#pengedarshakleepulaupinang#shakleemalaysia#shakleepulaupinang#enermaxgroup#








Comments

Popular posts from this blog

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang dan Resepi Makanan Berpatang

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang . Ikan kembung - gatal Ikan cencaru - tajam Ikan siakap - boleh menyebabkan bentan Ikan sardin - gatal Semua makanan dalam tin - tinggi garam, angin dan bisa Sayur kangkung - sejuk dan angin Timun - sejuk Terung - sejuk dan boleh menyebabkan bentan Nenas - tajam dan boleh menyebabkan bentan Kacang tanah - angin Santan - sejuk dan angin . Jenis makanan paling disyorkan buat ibu berpantang. .-------. Ikan haruan makan 2 ekor saja seminggu Ikan selar Ikan gelama Ikan merah Daging Sayur sawi Sayur carrot Sayur brokoli Buah oren manis Kismis Kurma Madu Habbatussauda' Susu kambing Halia Bawang putih Lada hitam Ulam pegaga Makanan bergoreng elakkan ya sampai pada minggu kedua berpantang baru boleh makanan makanan bergoreng, contoh ayam goreng, ikan goreng. . Jenis masakan paling disyorkan ------- Sup Bakar Rebus . Jenis minuman disyorkan --------- Jus oren manis - bagus untuk luka Air mi

Senaman Yang Sesuai Mengikut Bentuk Tubuh Wanita

Senaman Yang Sesuai Mengikut Bentuk Tubuh Wanita  Kebanyakkan wanita menyukai senaman 'pilate, dance, kickboxing, yoga dan sebagainya. Tahukah anda ada cara cara senaman yang betul mengikut bentuk badan wanita Mula -mula wanita haruslah mengetahui bentuk tubuh badannya. Terdapat beberapa jenis bentuk badan wanita antara pear, apple, hourglass atau bentuk atlet. Bentuk badan 'Pear'  Wanita yang memiliki tubuh berbentuk buah 'Pear' cenderung memiliki pinggul yang lebar dibandingkan dengan bahagian tubuh mereka. Bahagian pinggang wanita tampak indah jika seorang wanita berbentuk buah 'Pear' ini memakai gaun dengan cara yang betul. Apple  Bentuk tubuh apel yang indah. Hal ini juga disebut bentuk V atau badan segitiga terbalik. Wanita ini telah didefinisikan dengan baik. Namun, payudara cenderung lebih besar dari bagian pinggul. Hourglass atau jam pasir Anda memiliki bentuk tubuh jam pasir, anda beruntung! Tubuh anda terlihat mirip

Kenali Jenis-jenis Keju

Kenali Jenis -jenis Keju CHEDDAR CHEESE Keju cheddar paling mendapat tempat dalam kalangan pengguna dari seluruh dunia. Keju yang berasal dari British ini mempunyai rasa yang sedap manakala aromanya tidak terlalu tajam menjadikan sesuai untuk dihidangkan dengan apa saja jenis masakan termasuk hidangan kaserol, sup , inti sandwich dan salad.Keju ini mengandungi 48% lemak dengan tempoh pemeraman selama 9 -24 bulan. EMMENTHAL CHEESE Keju Emmenthal berasal dar Swiss keju keras yang sangat keras dan popular.Emmenthal mempunyai sifat yang berbeza berbanding keju yang lain kerana bentuknya unik jika dipotong dan kelihatan lubang-lubang yang terbentuk semasa proses pemeraman. Keju kegemaran ramai ini mempunyai rasa yang sangat lembut dan kaya dengan aroma yang menyelerakan. PARMESAN CHEESE Keju Parmesan merupakan salah satu keju jenis keras dari Bandar Parma, Itali.Keju ini berbentuk silinder dengan warna kuning muda. Teksturnya yang keras sesuai untuk dijadikan parutan keju. Aroman