Buah-buahan yang dibeli seperti buah pir, epal dan anggur haruslah dibersihkan dengan teliti sebelum dimakan. Ini kerana buah-buahan tersebut diselaputi bahan kimia yang bertindak melindungi buah dari jangkitan agar kelihatan cantik untuk dijual. Cara untuk membersihkannya mudah sahaja. Anda hanya perlukan:
BAHAN-BAHAN:
CARA-CARA:
1. Tanggalkan kotoran pada buah dan rendamkan dalam air garam selama 2 - 3 minit. Cuci dan gosok kulit buah dengan teliti.
2. Bilas buah menggunakan air bersih. Lap buah menggunakan tuala hingga kering dan sedia untuk dinikmati.
BAHAN-BAHAN:
- Buah-buahan
- Air Garam
- Air
- Tuala bersih
CARA-CARA:
1. Tanggalkan kotoran pada buah dan rendamkan dalam air garam selama 2 - 3 minit. Cuci dan gosok kulit buah dengan teliti.
2. Bilas buah menggunakan air bersih. Lap buah menggunakan tuala hingga kering dan sedia untuk dinikmati.
Sumber:Majalah Rapi
Comments
Post a Comment